Overslaan en naar de inhoud gaan

Emotionele Lieke Martens: 'Neem het mezelf heel erg kwalijk'

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 19:00

De Oranjeleeuwinnen strandden vrijdag in de kwartfinale van het olympisch voetbaltoernooi en dat doet pijn bij Lieke Martens, die in de reguliere speeltijd tegen de Verenigde Staten een penalty miste. "Je moet het gewoon beslissen in de wedstrijd", zei ze na de penaltyserie die Nederland fataal werd.

De aanvalster uit Nieuw-Bergen constateert - met tranen in de ogen - dat ze, wanneer haar penalty in de 80ste minuut wél raak was geweest, Nederland waarschijnlijk richting de halve finale had geschoten.

Video: NOS

'Dan ben je verder'
"Ik neem het mezelf heel erg kwalijk dat ik die bal niet binnenschiet", zegt ze tegen de NOS. "Dan ben je gewoon verder, kun je de wedstrijd rustig uitspelen." In plaats daarvan stond er aan het eind van de reguliere speeltijd een 2-2 stand op het bord, bleef die balans ook in de verlenging gehandhaafd en namen de Amerikaanse voetbalsters de penalty's beduidend beter.

Lees ook: Penalty-echec: Oranjeleeuwinnen uitgeschakeld op Spelen

Rustig blijven
Martens had nog nadrukkelijk getraind op het nemen van penalty's, maar op het moment dat ze tegenover de Amerikaanse keepster Alyssa Naeher stond, ging het mis. "Je probeert rustig te blijven", zegt Martens, die lang moest wachten totdat ze daadwerkelijk mocht inschieten. "Op de trainingen gaan ze er wel in, en vandaag niet. Dat is klote en doet gewoon pijn", verzucht ze.

Penalty-echec
Die pijn bij de aanvalster van FC Barcelona komt ook voort uit de overtuiging dat Nederland beter speelde dan de regerend wereldkampioen. "Dat heeft iedereen gezien. We verdienden meer, we verdienden beter, we waren beter, maar ze hebben geluk. Ze schieten de penalty's heel goed binnen en wij niet." De Verenigde Staten schoten immers vier strafschoppen raak, waar Nederland via Miedema en Nouwen twee van de vier pingels om zeep had geholpen.

Trots
De nederlaag komt bij Martens, die dit olympisch toernooi vier keer scoorde in vier duels, dan ook 'heel erg hard aan'. "We kunnen trots zijn op elkaar dat we het de VS heel lastig hebben gemaakt, en veel kansen hebben gecreëerd. Maar het mocht helaas niet zo zijn."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen