Overslaan en naar de inhoud gaan

Emotionele Lieke Martens: 'Neem het mezelf heel erg kwalijk'

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 19:00

De Oranjeleeuwinnen strandden vrijdag in de kwartfinale van het olympisch voetbaltoernooi en dat doet pijn bij Lieke Martens, die in de reguliere speeltijd tegen de Verenigde Staten een penalty miste. "Je moet het gewoon beslissen in de wedstrijd", zei ze na de penaltyserie die Nederland fataal werd.

De aanvalster uit Nieuw-Bergen constateert - met tranen in de ogen - dat ze, wanneer haar penalty in de 80ste minuut wél raak was geweest, Nederland waarschijnlijk richting de halve finale had geschoten.

Video: NOS

'Dan ben je verder'
"Ik neem het mezelf heel erg kwalijk dat ik die bal niet binnenschiet", zegt ze tegen de NOS. "Dan ben je gewoon verder, kun je de wedstrijd rustig uitspelen." In plaats daarvan stond er aan het eind van de reguliere speeltijd een 2-2 stand op het bord, bleef die balans ook in de verlenging gehandhaafd en namen de Amerikaanse voetbalsters de penalty's beduidend beter.

Lees ook: Penalty-echec: Oranjeleeuwinnen uitgeschakeld op Spelen

Rustig blijven
Martens had nog nadrukkelijk getraind op het nemen van penalty's, maar op het moment dat ze tegenover de Amerikaanse keepster Alyssa Naeher stond, ging het mis. "Je probeert rustig te blijven", zegt Martens, die lang moest wachten totdat ze daadwerkelijk mocht inschieten. "Op de trainingen gaan ze er wel in, en vandaag niet. Dat is klote en doet gewoon pijn", verzucht ze.

Penalty-echec
Die pijn bij de aanvalster van FC Barcelona komt ook voort uit de overtuiging dat Nederland beter speelde dan de regerend wereldkampioen. "Dat heeft iedereen gezien. We verdienden meer, we verdienden beter, we waren beter, maar ze hebben geluk. Ze schieten de penalty's heel goed binnen en wij niet." De Verenigde Staten schoten immers vier strafschoppen raak, waar Nederland via Miedema en Nouwen twee van de vier pingels om zeep had geholpen.

Trots
De nederlaag komt bij Martens, die dit olympisch toernooi vier keer scoorde in vier duels, dan ook 'heel erg hard aan'. "We kunnen trots zijn op elkaar dat we het de VS heel lastig hebben gemaakt, en veel kansen hebben gecreëerd. Maar het mocht helaas niet zo zijn."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen