Overslaan en naar de inhoud gaan

Emotionele bijeenkomst Valkenburg na dood Willem Evers

Geplaatst opzaterdag 5 augustus 2017 - 14:29

De gemeente Valkenburg, buurtbewoners en slachtofferhulp hebben tijdens een emotionele bijeenkomst met elkaar gesproken over de dood van Willem Evers.

De 65-jarige overleed na een vechtpartij donderdagavond, vermoedelijk met hangjongeren.

Klachten
In de buurt heerst enorme onrust naar aanleiding van de gebeurtenis. De wijk klaagt al maanden over ernstige overlast van hangjongeren die de buurt terroriseren.

Lees ook: Doodsoorzaak Valkenburg nog niet duidelijk

Nabestaanden
Bij de bijeenkomst was ook familie van Willem Evers aanwezig. De nabestaanden zijn erg aangeslagen door de dood van Willem en wachten het onderzoek van de politie af. Een eerste onderzoek op het lichaam gaf nog geen duidelijkheid. Sectie moet nu uitwijzen of de man inderdaad aan de gevolgen van de mishandeling is overleden

Boos
De vechtpartij zit de buurtbewoners erg hoog. Ze zijn boos op de gemeente, omdat er volgens hen te weinig wordt gedaan aan de overlast. Ze willen dat de gemeente in actie komt. "Boos op de gemeente, op de politie, op handhavers. Dat krijg je automatisch, als zoiets gebeurt dat er met de vinger wordt gewezen," zegt een buurtbewoner na de bijeenkomst.

Beloftes
"Er is veel onrust, zeker na zo'n excessief voorval. De wijk moet zelf ook kijken wat er kan gebeuren. Straatcoaches bijvoorbeeld. Op hele korte termijn." De buurt verwacht van de gemeente dat er nu wordt doorgepakt, omdat er in het verleden ook al loze beloftes zijn gedaan, zo zeggen de bewoners. "Maar het is natuurlijk altijd te laat," aldus een bewoner.

Keihard
Volgens loco-burgemeester Bert Dauven was het een goede, maar zware bijeenkomst. "Het is keihard aangekomen, bij ons allemaal," zo zegt Dauven. "Het geeft natuurlijk onrust, maar het is nu echt zaak om samen te kijken hoe we verder gaan. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Meneer Evers was een fijne man en onze aandacht gaat nu uit naar de familie en de buurt."

Complex
Volgens Dauven is er in het verleden al gekeken hoe de overlast van de hangjongeren kan worden aangepakt. "Er is emotie naar de gemeente toe en dat is ten dele begrijpelijk. We gaan de projecten die zijn gestart doorvoeren. Het zijn vaak ook hangjongeren uit andere gemeentes, dus het is een hele complexe zaak. Ik hoop in ieder geval dat het allemaal niet voor niets is geweest. Afschuwelijk." zo verzucht de loco-burgemeester.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Na vechtpartij overleden Willem Evers was kerngezond'
Rapport NFI: 'Willem Evers niet doodgeslagen tijdens ruzie'
'Overleden man Valkenburg had ruzie met jongeren'
Twee jongens in zaak-Valkenburg op vrije voeten
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen