Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Emotionele bijeenkomst Valkenburg na dood Willem Evers

Geplaatst opzaterdag 5 augustus 2017 - 14:29

De gemeente Valkenburg, buurtbewoners en slachtofferhulp hebben tijdens een emotionele bijeenkomst met elkaar gesproken over de dood van Willem Evers.

De 65-jarige overleed na een vechtpartij donderdagavond, vermoedelijk met hangjongeren.

Klachten
In de buurt heerst enorme onrust naar aanleiding van de gebeurtenis. De wijk klaagt al maanden over ernstige overlast van hangjongeren die de buurt terroriseren.

Lees ook: Doodsoorzaak Valkenburg nog niet duidelijk

Nabestaanden
Bij de bijeenkomst was ook familie van Willem Evers aanwezig. De nabestaanden zijn erg aangeslagen door de dood van Willem en wachten het onderzoek van de politie af. Een eerste onderzoek op het lichaam gaf nog geen duidelijkheid. Sectie moet nu uitwijzen of de man inderdaad aan de gevolgen van de mishandeling is overleden

Boos
De vechtpartij zit de buurtbewoners erg hoog. Ze zijn boos op de gemeente, omdat er volgens hen te weinig wordt gedaan aan de overlast. Ze willen dat de gemeente in actie komt. "Boos op de gemeente, op de politie, op handhavers. Dat krijg je automatisch, als zoiets gebeurt dat er met de vinger wordt gewezen," zegt een buurtbewoner na de bijeenkomst.

Beloftes
"Er is veel onrust, zeker na zo'n excessief voorval. De wijk moet zelf ook kijken wat er kan gebeuren. Straatcoaches bijvoorbeeld. Op hele korte termijn." De buurt verwacht van de gemeente dat er nu wordt doorgepakt, omdat er in het verleden ook al loze beloftes zijn gedaan, zo zeggen de bewoners. "Maar het is natuurlijk altijd te laat," aldus een bewoner.

Keihard
Volgens loco-burgemeester Bert Dauven was het een goede, maar zware bijeenkomst. "Het is keihard aangekomen, bij ons allemaal," zo zegt Dauven. "Het geeft natuurlijk onrust, maar het is nu echt zaak om samen te kijken hoe we verder gaan. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Meneer Evers was een fijne man en onze aandacht gaat nu uit naar de familie en de buurt."

Complex
Volgens Dauven is er in het verleden al gekeken hoe de overlast van de hangjongeren kan worden aangepakt. "Er is emotie naar de gemeente toe en dat is ten dele begrijpelijk. We gaan de projecten die zijn gestart doorvoeren. Het zijn vaak ook hangjongeren uit andere gemeentes, dus het is een hele complexe zaak. Ik hoop in ieder geval dat het allemaal niet voor niets is geweest. Afschuwelijk." zo verzucht de loco-burgemeester.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Na vechtpartij overleden Willem Evers was kerngezond'
Rapport NFI: 'Willem Evers niet doodgeslagen tijdens ruzie'
'Overleden man Valkenburg had ruzie met jongeren'
Twee jongens in zaak-Valkenburg op vrije voeten
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen