Overslaan en naar de inhoud gaan

Emotionele André Rieu: 'Het is niets dit jaar'

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 7:50

De film over vijftien jaar Vrijthofconcerten van André Rieu is vanaf donderdag te zien in de bioscoop. De beelden maken de Maastrichtse violist emotioneel.

"Ik reis per jaar honderd keer de wereld over. Ik geef concerten en maak mensen blij. Daar word ik zelf ook blij van. En dan is er van de ene op de andere dag niets door de coronacrisis", zegt Rieu in Op1.

Geen muziek, wel taarten bakken
Toch verveelt Rieu zich niet. Naast het maken van de bioscoopfilm, stelt hij programma's samen voor de landelijke en internationale televisie. Ook bakt hij graag. "Na concerten kan ik 's nachts niet slapen en dan ging ik bakfilmpjes kijken. Toen we vanuit Amerika hals over kop naar huis moesten, ben ik taarten gaan bakken."

Lees ook: André Rieu annuleert concerten in Amerika

Naar muziek luisteren doet hij niet. "De mooiste muziek is stilte. Ik heb het hele klassieke repertoire gehoord, maar zet zelf niets op."

Vrees voortbestaan
Het is geen makkelijk jaar voor de orkestleider. Normaal gezien zou hij in juli twaalf concerten geven op het Vrijthof, maar die zijn allemaal afgelast vanwege corona. Concerten met de anderhalvemeterregel zijn voor Rieu onmogelijk. Hij vreest dat voor hem het doek valt als de regel volgend jaar nog geldt. "Nog een heel jaar geen optredens, dat hou ik als bedrijf niet vol. Maar ik blijf optimistisch dat het in 2021 wel weer kan", zei hij eerder tegen L1.

Lees ook: André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Tegemoetkoming
Met de bioscoopvoorstelling komt de Maastrichtse stehgeiger de fans die de Vrijthofconcerten moeten missen tegemoet. Komiek André van Duin praat de beelden in de film Magical Maastricht, Verbonden door Muziek aan elkaar.

Lees ook: Rol voor André van Duin in bioscoopfilm Vrijthofconcerten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen