Overslaan en naar de inhoud gaan

Emotioneel afscheid voor Fortunees Jorrit Smeets

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 18:18

Jorrit Smeets heeft met een rondje door het stadion afscheid genomen van Fortuna Sittard. Hij heeft een paar traantjes moeten laten nadat hij de beslissing had genomen om te verkassen naar Almere City FC.

Thuis voelen
Smeets heeft een moeilijke week achter de rug met dubben of hij moest vertrekken of niet. "Wij voelen ons zo thuis hier. Dat maakte het moeilijk." Maar tóch besloot hij te gaan. "Bij Almere City FC geloven ze écht in mij. Ze wilden me heel graag hebben, dat gaf de doorslag."

Teleurgesteld
De 25-jarige middenvelder was voor de winterstop onbetwiste basisspeler en zelfs aanvoerder van het team. Maar nadat hij ziek werd door het coronavirus had Ultee zijn basisteam compleet en begon Fortuna wedstrijden te winnen in de eredivisie. Voor de voormalig aanvoerder Smeets was geen plaats meer. "Ik ben daar wel boos om geweest en teleurgesteld. Maar van de andere kant snap ik de keuze van de trainer. Het is moeilijk opboksen tegen een team dat wint. Daarom neem ik de trainer niets kwalijk. Maar pijn doet het wel."

Promotie
Hij ziet zijn vertrek naar Almere, de nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie, als een nieuwe start in zijn carrière. "Ik wil ze helpen met de promotie naar de eredivisie. Wie weet speel ik volgend jaar wel weer hier in dit stadion, maar dan tégen Fortuna."

Supporters
Woensdag vertrekt Smeets naar zijn nieuwe club waar hij doordeweeks zal verblijven. In het weekend komt hij terug naar zijn vriendin in Limburg. Hij heeft nog een boodschap voor de fans van Fortuna. "Ik ga deze club heel erg missen. De laatste periode heeft me pijn gedaan. Fortuna heeft een speler minder maar een supporter erbij."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen