Overslaan en naar de inhoud gaan

Emoties lopen hoog op bij 'motie-strijd' Meerssen

Geplaatst opdonderdag 6 november 2014 - 20:41

In de laatste fase van een anderszins opmerkelijk rustig verlopen begrotingsvergadering, leken de gemoederen donderdagavond in Meerssen toch even hoog op te lopen.

Tegen het einde van de tweede termijn lag er opeens een motie van afkeuring op tafel, ingediend door oppositiepartijen Kijk!, VVD en CDA.

Boos
Het loodzware middel werd niet ingezet in een poging de begroting an sich onderuit te halen, maar om het proces vooraf ging te kraken. De fracties hadden het gevoel dat ze hun controlerende taak niet naar behoren hadden kunnen uitvoeren, met name doordat er lang onduidelijkeid was over een door het college aan haar eigen voorstel toegevoegd addendum.

Al op de hoogte
Maar vooral, zo verwoorde VVD-fractieleider Eugène Glimmerveen, omdat de fracties uit bewoording van enkele coalitie-leden konden opmaken dat die al eerder op de hoogte waren van cruciale informatie: de septembercirculaire en het sportbesluit, die voor Meerssen vanaf 2016 een, weliswaar bescheiden, financiële meevaller beloven. Informatie die de oppositie pas op de dag vóór de begrotingsbehandeling ontving. Marcel Smeets van Focus bevestigde: "Wij hadden bepaalde informatie inderdaad eerder.”

Motie van waardering
De grootste raadsfractie Brug-M, diende als tegengeluid juist een motie van waardering in. Die werd uiteindelijk teruggetrokken toen ook de oppositie zijn motie introk.

Meer in de krant van vrijdag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meerssen gemeentehuis
Provincie waarschuwt Meerssen voor tijdig indienen begroting
Meerssen gemeentehuis
Begroting Meerssen: verhoging lokale heffingen
Gemeentehuis Meerssen gemeente
Begroting Meerssen: 'Nagenoeg alles overeind gehouden'
Gemeentehuis Meerssen
Crisis Meerssen: ‘Deze week flinke stappen zetten‘
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen