Overslaan en naar de inhoud gaan

Emmen-spelers opgepakt vlak voor play-offs tegen Roda

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2015 - 15:39

Drie spelers van FC Emmen zijn twee dagen voor het play-off duel met Roda JC opgepakt vanwege het zwaaien met een vuurwapen.

De drie werden woensdagmorgen in Gieten aangehouden, meldt RTV Drenthe.

Het zou volgens Dagblad van het Noorden om Omar Kavak, Said Bakkati en Danny Menting gaan.

Getrokken wapens
Reden voor de aanhouding was de melding van een automobilist die de drie spelers in een auto op de A28 met een vuurwapen zag zwaaien. De automobilist lichtte vervolgens de politie in. Die zette de auto aan de kant. Met getrokken wapens haalden agenten de drie voetballers uit de auto.

Zitten nog vast
De spelers verklaarden dat ze "een bekende de stuipen op het lijf wilden jagen." Het drietal was in een zwarte VW Golf van Bakkati op weg van Groningen naar Emmen voor een training. Ze speelden volgens het Dagblad van het Noorden met de speelgoedpistolen van de kinderen van Bakkati die achter in de auto lagen.

Uit hand gelopen grap
In de wagen troffen de agenten inderdaad twee namaakwapens aan. De drie spelers zaten vast, maar zijn halverwege de middag weer op vrije voeten gesteld. Directeur Wim Beekman van FC Emmen laat weten dat de spelers nog niet onder vuur liggen. "Wij gaan er op dit moment van uit dat dit een uit de hand gelopen grap betreft. Als dat zo is, betreuren wij het ten zeerste dat onze spelers mensen schrik hebben aangejaagd. Maar we willen eerst de feiten op een rijtje en willen de spelers zo snel mogelijk zelf spreken."

Play-offs tegen Roda
Het incident komt uiterst ongelegen voor FC Emmen. Komende vrijdag wil de ploeg uit Emmen namelijk met scherp schieten in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie tegen Roda JC. Of het 'geintje' van de Emmen-spelers daar gevolgen voor heeft, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Plum kiest tegen Emmen tussen Ramos en Werker
Roda wint in Emmen en doet goede zaken in play-offs
Play-offduel Emmen-Roda begint later door vertraagde fans
Roda terug in de Eredivisie: de mooiste momenten
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen