Overslaan en naar de inhoud gaan

Emmen-spelers opgepakt vlak voor play-offs tegen Roda

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2015 - 15:39

Drie spelers van FC Emmen zijn twee dagen voor het play-off duel met Roda JC opgepakt vanwege het zwaaien met een vuurwapen.

De drie werden woensdagmorgen in Gieten aangehouden, meldt RTV Drenthe.

Het zou volgens Dagblad van het Noorden om Omar Kavak, Said Bakkati en Danny Menting gaan.

Getrokken wapens
Reden voor de aanhouding was de melding van een automobilist die de drie spelers in een auto op de A28 met een vuurwapen zag zwaaien. De automobilist lichtte vervolgens de politie in. Die zette de auto aan de kant. Met getrokken wapens haalden agenten de drie voetballers uit de auto.

Zitten nog vast
De spelers verklaarden dat ze "een bekende de stuipen op het lijf wilden jagen." Het drietal was in een zwarte VW Golf van Bakkati op weg van Groningen naar Emmen voor een training. Ze speelden volgens het Dagblad van het Noorden met de speelgoedpistolen van de kinderen van Bakkati die achter in de auto lagen.

Uit hand gelopen grap
In de wagen troffen de agenten inderdaad twee namaakwapens aan. De drie spelers zaten vast, maar zijn halverwege de middag weer op vrije voeten gesteld. Directeur Wim Beekman van FC Emmen laat weten dat de spelers nog niet onder vuur liggen. "Wij gaan er op dit moment van uit dat dit een uit de hand gelopen grap betreft. Als dat zo is, betreuren wij het ten zeerste dat onze spelers mensen schrik hebben aangejaagd. Maar we willen eerst de feiten op een rijtje en willen de spelers zo snel mogelijk zelf spreken."

Play-offs tegen Roda
Het incident komt uiterst ongelegen voor FC Emmen. Komende vrijdag wil de ploeg uit Emmen namelijk met scherp schieten in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie tegen Roda JC. Of het 'geintje' van de Emmen-spelers daar gevolgen voor heeft, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Plum kiest tegen Emmen tussen Ramos en Werker
Roda wint in Emmen en doet goede zaken in play-offs
Play-offduel Emmen-Roda begint later door vertraagde fans
Roda terug in de Eredivisie: de mooiste momenten
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen