Overslaan en naar de inhoud gaan

Emmaplein Maastricht veiliger voor fietsers

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 6:24

De geplande herinrichting van het Emmaplein in Maastricht voor het openbaar vervoer, moet fietsers straks een veiligere en betere plek op de rotonde bij de Lambertuskerk opleveren.

Het is de bedoeling om fietsers een afgeschermd pad te bieden, buiten de rotonde zelf, zoals op het Tongerseplein. De herinrichting moet dit jaar nog zijn beslag krijgen, stelt het stadsbestuur.

Rondvraag
Eerder deze week bracht het stadsbestuur naar buiten dat gewerkt wordt aan een geactualiseerd verkeersveiligheidsbeleid, waarvoor onder meer een rondvraag werd uitgezet. Uit die peiling kwam een top 25 voort van plekken in Maastricht waar verkeersdeelnemers zich het minst veilig voelen. Het Emmaplein is door respondenten acht keer genoemd als rotonde waar ze zich niet echt op hun gemak voelen.

Klachten
De meest gehoorde klachten: geen overzicht in de drukte, auto’s die doorrijden en onvoldoende rekening houden met andere verkeersdeelnemers, fietsers op zebrapaden, fietsers die voorrang nemen terwijl ze die niet hebben, slecht zichtbare fietsende kinderen door het met hagen omzoomde plein en bushaltes op het fietspad. Herinrichting van het Emmaplein moet een deel van de klachten oplossen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vraagtekens bij neergeslagen man: 'Wat is er gebeurd?'
Confrontatie met eigen rijgedrag
Mogelijk minder doseerlichten op A2 Maastricht
Hele weekend geen treinen tussen Sittard en Maastricht
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts