Overslaan en naar de inhoud gaan

Emma licht haar hielen in Brunssum

Geplaatst opdonderdag 30 maart 2017 - 15:59

Schoenenfabrikant Emma licht na 85 jaar zijn hielen in Brunssum en verhuist naar Kerkrade.

In het nieuwe pand op bedrijventerrein Dentgenbach wordt dan zowel de productie als de verkoop en distributie ondergebracht. Op dit moment worden de schoenen nog gemaakt in Treebeek, vlakbij de oude Staatsmijn Emma waar de schoenenfabriek ooit begon. Een tweede vestiging in Bunde is voor de distributie en verkoop.

Groei
Reden voor de verhuizing is ruimtegebrek in de schoenenfabriek in Treebeek. De afgelopen jaren is de productie opgeschroefd naar zo'n 650.000 paar per jaar. Dat zijn niet alleen veiligheidsschoenen met de eigen merknaam, maar ook gewone schoenen die in opdracht van andere merken worden gemaakt.

Ook de komende jaren wil Emma flink doorgroeien. De bedoeling is dat er in 2020 een miljoen paar schoenen worden gemaakt. Het bedrijf verwacht daarvoor ook nieuw personeel aan te trekken. De verhuizing moet in de loop van 2018 een feit zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laatste schoenen lopen van de band in Treebeek
Schoenen uit Limburg voor miljoenen naar Koeweit
Mammoet kiest voor Limburgse veiligheidsschoenen
Limburgse zzp'er komt er karig vanaf
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen