Overslaan en naar de inhoud gaan

Emma Kok winnares van De Sjeng 2021

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 10:14

Zangeres Emma Kok is de winnares geworden van De Sjeng 2021.

De 13-jarige zangeres werd dinsdagavond verrast in Heerlen.

Motto
Emma krijgt de prijs onder het motto 'Groot geworden door klein te blijven'. De Kerkraadse won eerder dit jaar de finale van het televisieprogramma The Voice Kids. Emma werd de afgelopen maanden niet alleen geroemd vanwege haar stem, maar ook vanwege haar doorzettingsvermogen. Ze draagt door een maagverlamming een rugzak met zich mee met daarin haar sondevoeding.

Lees ook: Winnares The Voice Kids: 'Kan het echt niet geloven'

Beppie Kraft
De Kerkraadse trad dinsdagavond samen met Beppie Kraft op in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen toen ze werd verrast door Kraft. Beppie Kraft is de dochter van Sjeng Kraft, aan wie een de prijs een hommage is. De prijs bestaat uit een geldbedrag en beeldje van kunstenaar Ton Wouters.

11e van de 11e
De zangeres zal op de 11de van de 11de in Roermond nog een keer in het zonnetje worden gezet. Ze zal tijdens de opening het Limburgs volkslied zingen. Daarnaast zal ze ook een aantal eigen nummers ten gehore brengen en zingt ze het nummer 'Iech bin zoe verleef' samen met Beppie Kraft en Lex Uiting, die in 2019 de winnaar van De Sjeng was.

Lees ook: Noodgedwongen: de11evande11e voor het eerst met entreeprijs

2000
De Sjeng wordt sinds 2000 uitgereikt door de Sjeng Kraft Kompenei. In eerste instantie ging de prijs alleen naar beeldbepalende accordeonisten uit de provincie Limburg. In 2018 besloot de organisatie de prijs te gaan uitreiken aan beeldbepalende muzikanten in Limburg. De laatste winnaar was Lex Uiting, in 2019. Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt vanwege het coronavirus. Toen ging de 11de van de 11de nog niet door.

Lees ook: Lex Uiting wint Sjeng 2019

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen