Overslaan en naar de inhoud gaan

Emma Kok uit Kerkrade wint tiende seizoen The Voice Kids

Geplaatst opvrijdag 4 juni 2021 - 22:57

De 13-jarige Emma Kok uit Kerkrade heeft vrijdagavond het tiende seizoen van The Voice Kids gewonnen. Ze maakte grote indruk in het RTL-programma.

De nachtegaal nam het op tegen Faela (team Ilse DeLange), Marc Floor (team Snelle) en Soufiane (team Sanne Hans) en kwam als winnaar uit de bus. Naast een trofee ontving ze ook een studiebeurs van 25.000 euro.

'Wat ben jij goed!'
Ze begon de finale met het nummer van Ali B. 'Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn'. Dat mocht Emma dan ook samen met hem zingen. Het tweede liedje dat ze ten gehore bracht was 'A Moment Like This' van Kelly Clarkson. Het was een spektakel met veel vuurwerk, letterlijk en figuurlijk. Met vuurwerk uit de bühne blies ze iedereen omver. Emma kon daarom rekenen op lovende woorden van haar coach Ali B. en rapper Snelle. "Wow! Wat ben jij goed! Jij bent een artiest. Als jij hier staat, is de hele ruimte bezig met jou", reageerde Snelle. Ook Ali B. beaamde dat. "Ik ben he-le-maal verliefd. Ik heb het idee dat het liedje ook iets voor jou betekent en dat wanneer je zingt je meer ziet dan alleen de studio. Je neemt ons mee naar een wereld die uit fantasie bestaat. Magie, dat is nu jouw megatalent", kwam uit Ali's mond. Met het nummer 'This Is Me' van The Greatest Showman Cast sloot Emma de show af.

Knoop doorhakken
Het was wel een hele weg die Emma moest afleggen voordat ze in de finale terechtkwam. De jonge zangeres moest tijdens de sing-offs nog een keer haar coach Ali B. ervan overtuigen dat zij de beste was van het team van de rapper. Dat deed ze door het nummer 'Warrior' van Demi Lovato te zingen. Voordat Ali B. zijn keuze bekendmaakte, adviseerde de drie andere coaches hun collega over de keuze die hij moest maken.

De voorkeur van zangeres Miss Montreal oftewel Sanne Hans, rapper Snelle en zangeres Ilse DeLange ging uit naar de Kerkraadse Emma. Niet veel later hakte Ali B. de knoop door: "Ik hou van jullie al vier, maar ik neem mee: Emma."

Maagverlamming
Naast haar mooie stem heeft Emma ook een bijzonder verhaal. Ze lijdt vanaf haar geboorte al aan de gevolgen van een maagverlamming. Daarom draagt ze een rugzak bij zich , gevuld met sondevoeding. Daar werd ze vroeger ook mee gepest. Lees hier meer over het persoonlijke verhaal van Emma.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen