Overslaan en naar de inhoud gaan

Emile Roemer waarnemend burgemeester Alkmaar

Geplaatst opdinsdag 22 september 2020 - 19:58

Emile Roemer (58) wordt per 1 oktober waarnemend burgemeester van Alkmaar.

Dat heeft de provincie Noord-Holland dinsdag bekendgemaakt. Hij volgt daar tijdelijk burgemeester Piet Bruinooge op die op eigen verzoek per 1 oktober stopt.

Heerlen
De voormalig SP-leider was sinds februari 2018 waarnemend burgemeester van Heerlen. Daar loste hij de opgestapte Ralf Krewinkel af. Roel Wever neemt het stokje van Roemer over in Heerlen.

In zijn afscheidsvideo op YouTube zei Roemer dat hij fan en ambassadeur zal blijven van Heerlen. En hij belooft de stad nog regelmatig te bezoeken. "Dan niet als waarnemend burgemeester, maar gewoon als fan van deze prachtige stad."

Lees ook: Afscheidsvideo Roemer: 'Ik ben fan van Heerlen'

Alkmaar
Het is de bedoeling dat Roemer tijdelijk de functie van burgemeester van Alkmaar waarneemt. De stad hoopt voor de zomer van 2021 een nieuwe burgemeester te hebben.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen