Overslaan en naar de inhoud gaan

Emile Roemer stelt zich voor in Heerlense horeca

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 15:12

Waarnemend burgemeester Emile Roemer liet zichzelf zondagmiddag voor de leeuwen gooien in de Heerlense horeca.

's Lands eerste burgemeester van SP-huize was te gast in Nao de Mes, een maandelijkse café-talkshow in Café Pelt aan het Pancratiusplein.

Trots
"Ik zou graag zien dat de mensen hier wat trotser worden op hun stad, want daar is reden genoeg voor", aldus de waarnemend burgemeester. Met het typische Heerlense gemopper op de eigen stad en het grauwe verleden van Heerlen heeft Roermer weinig: "Waar ik vandaan kom noemen ze dat 'de koe in de kont kijken.' En daar heeft niemand wat aan."

Roda
Die positieve blik op Heerlen heeft de tijdelijk burgervader ook voor voetbalclub Roda JC. "Ik ben nu drie weken burgemeeser in Heerlen, en de club heeft al drie keer gewonnen. Dat kan toch haast geen toeval zijn?"

Waarnemer
Roemer werd vorige maand aangesteld als burgemeester van Heerlen als tijdelijke vervanging van Ralf Krewinkel. Die legde de ambtsketen neer omdat zijn zoontje te kampen heeft met een ernstige ziekte.

Lees ook: Emile Roemer krijgt tijdelijk ambtsketen in Heerlen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen