Overslaan en naar de inhoud gaan

Emile Roemer lid Raad van Toezicht Cultura Nova

Geplaatst opdonderdag 2 september 2021 - 22:33

Emile Roemer is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Cultura Nova.

Dat maakt de organisatie van het Heerlense internationaal theaterfestival donderdag bekend.

Landelijke bekendheid
Roemer was van maart 2018 tot medio september 2020 waarnemend burgemeester van Heerlen. De geboren Boxmeerder is gevraagd voor de functie vanwege zijn landelijke bekendheid en zijn grote netwerk.

Mooiste theaterfestival
"Geweldig dat ik een kleine bijdrage kan leveren aan het mooiste theaterfestival van Nederland", zegt de oud-burgemeester. "Zelfs in deze coronatijd is het weer gelukt om een fantastisch programma neer te zetten."

Cultura Nova is begonnen op vrijdag 27 augustus en duurt tot en met zondag 5 september. Deze 30ste editie telt in totaal 350 voorstellingen met 60 gezelschappen. Er zijn 30 premières.

Lees ook: Cultura Nova in coronatijd: hoe werkt dat?

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen