Overslaan en naar de inhoud gaan

Emile Roemer lid Raad van Toezicht Cultura Nova

Geplaatst opdonderdag 2 september 2021 - 22:33

Emile Roemer is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Cultura Nova.

Dat maakt de organisatie van het Heerlense internationaal theaterfestival donderdag bekend.

Landelijke bekendheid
Roemer was van maart 2018 tot medio september 2020 waarnemend burgemeester van Heerlen. De geboren Boxmeerder is gevraagd voor de functie vanwege zijn landelijke bekendheid en zijn grote netwerk.

Mooiste theaterfestival
"Geweldig dat ik een kleine bijdrage kan leveren aan het mooiste theaterfestival van Nederland", zegt de oud-burgemeester. "Zelfs in deze coronatijd is het weer gelukt om een fantastisch programma neer te zetten."

Cultura Nova is begonnen op vrijdag 27 augustus en duurt tot en met zondag 5 september. Deze 30ste editie telt in totaal 350 voorstellingen met 60 gezelschappen. Er zijn 30 premières.

Lees ook: Cultura Nova in coronatijd: hoe werkt dat?

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen