Overslaan en naar de inhoud gaan

Emancipatieprijs voor Roermondse politica Petra Stienen

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 10:44

Arabist en voormalig diplomaat Petra Stienen krijgt de Aletta Jacobsprijs 2016.

De Rijksuniversiteit Groningen geeft het D66-Eerste Kamerlid uit Roermond de onderscheiding voor haar "vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken". Ze krijgt de prijs overhandigd op 7 maart, de dag dat koningin Wilhelmina in 1919 de wet ondertekende die vrouwen kiesrecht gaf.

​Heel eervol
Stienen noemde het krijgen van de prijs vrijdagavond in het L1-programma AvondGasten heel eervol.

Ander geluid
Volgens de jury slaagt Stienen (1965) erin een ander geluid te laten horen van vrouwen en mannen in Nederland en de Arabische wereld. "Stienens persoonlijke reis van de Donderberg in Roermond via de Arabische wereld richting literatuur en politiek is heel inspirerend voor velen."

Emancipatie
De Rijksuniversiteit Groningen kent de Aletta Jacobsprijs om de twee jaar toe aan een vrouw met een universitaire binding die een voortrekkersrol vervult op het gebied van emancipatie. Aletta Jacobs was de eerste vrouw in Nederland die aan een universiteit studeerde en als arts een praktijk voerde.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe Eerste Kamer met vier Limburgers geïnstalleerd
Petra Stienen op kieslijst D66 voor Eerste Kamer
Petra Stienen over verkiezingen: '25 zetels voor D66'
ANP
Petra Stienen neemt Aletta Jacobsprijs in ontvangst
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen