Overslaan en naar de inhoud gaan

Elon Musk zorgt voor fors meer UFO-meldingen Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 7:17

Limburgers maakten in de eerste zes maanden van dit jaar 41 keer melding van een unidentified flying object, oftewel UFO.

Dat blijkt uit een overzicht van het UFO Meldpunt Nederland.

Dertien
Daarmee kwamen er in het eerste halfjaar van 2019 ruim drie keer zo veel meldingen binnen als in dezelfde periode vorig jaar, toen er dertien keer melding werd gemaakt van een raar vliegend voorwerp. Ook in de tweede helft van vorig jaar werden er veel meldingen gedaan: 47.

Elon Musk
De forse stijging komt voor rekening van de Amerikaanse ondernemer Elon Musk, die op 25 mei een reeks satellieten de ruimte instuurde om de uithoeken van de wereld van snel internet te kunnen voorzien. Deze Starlink-lanceringen leverden uit Limburg 23 meldingen op van verdachte voorwerpen in de lucht. Vanuit de hele provincie kwamen meldingen binnen over 'een rechte streep met lichtpunten'.

Piramide
Niet alle meldingen leveren achteraf een logische verklaring op. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk wat de vuurbal was die verticaal opsteeg en vervolgens met knipperende lichtjes horizontaal weg leek te vliegen, die op 20 juni in Gronsveld werd waargenomen. Ook twee piramide objecten die in april bij Munstergeleen werden gespot, blijven voorlopig nog een mysterie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen