Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Elon Musk zorgt voor fors meer UFO-meldingen Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 7:17

Limburgers maakten in de eerste zes maanden van dit jaar 41 keer melding van een unidentified flying object, oftewel UFO.

Dat blijkt uit een overzicht van het UFO Meldpunt Nederland.

Dertien
Daarmee kwamen er in het eerste halfjaar van 2019 ruim drie keer zo veel meldingen binnen als in dezelfde periode vorig jaar, toen er dertien keer melding werd gemaakt van een raar vliegend voorwerp. Ook in de tweede helft van vorig jaar werden er veel meldingen gedaan: 47.

Elon Musk
De forse stijging komt voor rekening van de Amerikaanse ondernemer Elon Musk, die op 25 mei een reeks satellieten de ruimte instuurde om de uithoeken van de wereld van snel internet te kunnen voorzien. Deze Starlink-lanceringen leverden uit Limburg 23 meldingen op van verdachte voorwerpen in de lucht. Vanuit de hele provincie kwamen meldingen binnen over 'een rechte streep met lichtpunten'.

Piramide
Niet alle meldingen leveren achteraf een logische verklaring op. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk wat de vuurbal was die verticaal opsteeg en vervolgens met knipperende lichtjes horizontaal weg leek te vliegen, die op 20 juni in Gronsveld werd waargenomen. Ook twee piramide objecten die in april bij Munstergeleen werden gespot, blijven voorlopig nog een mysterie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen