Overslaan en naar de inhoud gaan

Elon Musk zorgt voor fors meer UFO-meldingen Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 7:17

Limburgers maakten in de eerste zes maanden van dit jaar 41 keer melding van een unidentified flying object, oftewel UFO.

Dat blijkt uit een overzicht van het UFO Meldpunt Nederland.

Dertien
Daarmee kwamen er in het eerste halfjaar van 2019 ruim drie keer zo veel meldingen binnen als in dezelfde periode vorig jaar, toen er dertien keer melding werd gemaakt van een raar vliegend voorwerp. Ook in de tweede helft van vorig jaar werden er veel meldingen gedaan: 47.

Elon Musk
De forse stijging komt voor rekening van de Amerikaanse ondernemer Elon Musk, die op 25 mei een reeks satellieten de ruimte instuurde om de uithoeken van de wereld van snel internet te kunnen voorzien. Deze Starlink-lanceringen leverden uit Limburg 23 meldingen op van verdachte voorwerpen in de lucht. Vanuit de hele provincie kwamen meldingen binnen over 'een rechte streep met lichtpunten'.

Piramide
Niet alle meldingen leveren achteraf een logische verklaring op. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk wat de vuurbal was die verticaal opsteeg en vervolgens met knipperende lichtjes horizontaal weg leek te vliegen, die op 20 juni in Gronsveld werd waargenomen. Ook twee piramide objecten die in april bij Munstergeleen werden gespot, blijven voorlopig nog een mysterie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen