Overslaan en naar de inhoud gaan

Elon Musk zorgt voor fors meer UFO-meldingen Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 7:17

Limburgers maakten in de eerste zes maanden van dit jaar 41 keer melding van een unidentified flying object, oftewel UFO.

Dat blijkt uit een overzicht van het UFO Meldpunt Nederland.

Dertien
Daarmee kwamen er in het eerste halfjaar van 2019 ruim drie keer zo veel meldingen binnen als in dezelfde periode vorig jaar, toen er dertien keer melding werd gemaakt van een raar vliegend voorwerp. Ook in de tweede helft van vorig jaar werden er veel meldingen gedaan: 47.

Elon Musk
De forse stijging komt voor rekening van de Amerikaanse ondernemer Elon Musk, die op 25 mei een reeks satellieten de ruimte instuurde om de uithoeken van de wereld van snel internet te kunnen voorzien. Deze Starlink-lanceringen leverden uit Limburg 23 meldingen op van verdachte voorwerpen in de lucht. Vanuit de hele provincie kwamen meldingen binnen over 'een rechte streep met lichtpunten'.

Piramide
Niet alle meldingen leveren achteraf een logische verklaring op. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk wat de vuurbal was die verticaal opsteeg en vervolgens met knipperende lichtjes horizontaal weg leek te vliegen, die op 20 juni in Gronsveld werd waargenomen. Ook twee piramide objecten die in april bij Munstergeleen werden gespot, blijven voorlopig nog een mysterie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen