Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ellende motorclubs is ontstaan in Limburg'

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 7:50

De ellende met de motorclubs is volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel in Limburg ontstaan en specifiek bij de Nomads.

Die streken in de jaren 80, als chapter van de Hells Angels, neer in onze provincie.

Ontwikkelen illegale activiteiten
Het feit dat er toen niet voldoende is opgetreden tegen de Nomads heeft ook nu nog gevolgen zegt Van den Heuvel. "Omdat er tegen hen niet werd opgetreden, kregen ook andere motorclubs de kans om illegale activiteiten te ontwikkelen."

De misdaadverslaggever zegt zeker te weten dat kopstukken uit de Nomad-tijd ook nu nog actief zijn in andere motorclubs. Namen wil hij niet noemen, maar zeker is dat oud-president Harrie Ramakers van de Bandidos er één van is.

Verbieden
Van den Heuvel hoopt dat na het verbieden van de Bandidos ook andere motorclubs worden verboden. Al betwijfelt hij of dat ook het einde betekent. "Ik verwacht dat de leden van de verboden clubs ondergronds gaan. Een ontwikkeling die ook in het buitenland is te zien."

Desalniettemin vindt hij dat het Openbaar Ministerie moet blijven proberen om de motorclubs te laten verbieden. "Want het is een duidelijk signaal dat dat niet meer getolereerd wordt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen