Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ellende motorclubs is ontstaan in Limburg'

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 7:50

De ellende met de motorclubs is volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel in Limburg ontstaan en specifiek bij de Nomads.

Die streken in de jaren 80, als chapter van de Hells Angels, neer in onze provincie.

Ontwikkelen illegale activiteiten
Het feit dat er toen niet voldoende is opgetreden tegen de Nomads heeft ook nu nog gevolgen zegt Van den Heuvel. "Omdat er tegen hen niet werd opgetreden, kregen ook andere motorclubs de kans om illegale activiteiten te ontwikkelen."

De misdaadverslaggever zegt zeker te weten dat kopstukken uit de Nomad-tijd ook nu nog actief zijn in andere motorclubs. Namen wil hij niet noemen, maar zeker is dat oud-president Harrie Ramakers van de Bandidos er één van is.

Verbieden
Van den Heuvel hoopt dat na het verbieden van de Bandidos ook andere motorclubs worden verboden. Al betwijfelt hij of dat ook het einde betekent. "Ik verwacht dat de leden van de verboden clubs ondergronds gaan. Een ontwikkeling die ook in het buitenland is te zien."

Desalniettemin vindt hij dat het Openbaar Ministerie moet blijven proberen om de motorclubs te laten verbieden. "Want het is een duidelijk signaal dat dat niet meer getolereerd wordt."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen