Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ellende motorclubs is ontstaan in Limburg'

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 7:50

De ellende met de motorclubs is volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel in Limburg ontstaan en specifiek bij de Nomads.

Die streken in de jaren 80, als chapter van de Hells Angels, neer in onze provincie.

Ontwikkelen illegale activiteiten
Het feit dat er toen niet voldoende is opgetreden tegen de Nomads heeft ook nu nog gevolgen zegt Van den Heuvel. "Omdat er tegen hen niet werd opgetreden, kregen ook andere motorclubs de kans om illegale activiteiten te ontwikkelen."

De misdaadverslaggever zegt zeker te weten dat kopstukken uit de Nomad-tijd ook nu nog actief zijn in andere motorclubs. Namen wil hij niet noemen, maar zeker is dat oud-president Harrie Ramakers van de Bandidos er één van is.

Verbieden
Van den Heuvel hoopt dat na het verbieden van de Bandidos ook andere motorclubs worden verboden. Al betwijfelt hij of dat ook het einde betekent. "Ik verwacht dat de leden van de verboden clubs ondergronds gaan. Een ontwikkeling die ook in het buitenland is te zien."

Desalniettemin vindt hij dat het Openbaar Ministerie moet blijven proberen om de motorclubs te laten verbieden. "Want het is een duidelijk signaal dat dat niet meer getolereerd wordt."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen