Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellen Obster in middenmoot op EK schermen

Geplaatst opmaandag 2 mei 2016 - 16:58

Tijdens het Europees kampioenschap schermen onder 23-jaar is Ellen Obster uit Reuver maandagmiddag in het Bulgaarse Plovdiv in de middenmoot geëindigd.

Obster (22), die uitkomt op het onderdeel degen, startte in een poule met zes tegenstanders. Drie partijen wist ze te winnen, waarmee ze voor de hoofdronde als nummer 38 (van de 68 deelneemsters) geplaatst werd.

Tevreden
In de afvalrace trof ze de Poolse Kamila Pytka, die elf plaatsen hoger op de ranglijst stond. Het lukte Obster niet goed om grip op het spel van Pytka te krijgen en verloor met 15-7. Obster werd uiteindelijk 42e op het EK. "Ik kan toch tevreden zijn over het resultaat. Het is al een hele verbetering met vorig jaar, toen ik mijn debuut op het EK maakte. Ook ben ik nu als beste Nederlandse schermster geëindigd."

Woensdag komt Ellen Obster nog in actie tijdens het EK voor landenteams.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Schermster Ellen Obster naar Universiade
Olympia's Tour kan volgend jaar toch doorgaan
Wielerronde Olympia’s Tour keert terug in Reuver
Judoclinics in de Geusselt in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen