Overslaan en naar de inhoud gaan

Elleboogstoot komt Fortuna-middenvelder duur te staan

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 14:28

Fortuna Sittard-middenvelder José Rodríguez is door de KNVB bestraft voor de elleboogstoot die hij uitdeelde in het duel tegen ADO Den Haag. Hij is voor vier wedstrijden geschorst.

De bal rolde ruim een half uur woensdagavond toen Rodríguez een opzichtige elleboogstoot uitdeelde aan ADO Den Haag-speler Shaquille Pinas, die al met een masker speelde voor een gebroken neus. Hij kreeg direct een rode kaart.

Lees ook: Tien Fortunezen in balans met elf Hagenezen

Maatregelen
De KNVB heeft het voorval onderzocht. Dat resulteerde in een schikkingsvoorstel voor een schorsing van vier wedstrijden. Dit betekent in de praktijk dat hij niet in actie mag komen de komende vier competitiewedstrijden, aangezien Fortuna niet meer actief is in de beker. De club gaat niet tegen het voorstel in beroep en noemde de kaart 'onnodig, maar terecht'.

Ontzettend dom
Fortuna-trainer René Eijer noemde de actie in gesprek met de NOS 'ontzettend dom'. "Hierdoor wordt het hele team gedupeerd. Hij geeft een elleboogstoot terwijl er niets aan de hand was." Het is niet de eerste keer dat de speler, die gehuurd is van het Duitse FSV Mainz 05, bestraft wordt voor een overtreding. Hij kon dit seizoen in de Eredivisie al eerder een rode kaart (twee keer geel) en nog zes gele kaarten op zijn conto bijschrijven.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen