Overslaan en naar de inhoud gaan

Elleboogstoot komt Fortuna-middenvelder duur te staan

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 14:28

Fortuna Sittard-middenvelder José Rodríguez is door de KNVB bestraft voor de elleboogstoot die hij uitdeelde in het duel tegen ADO Den Haag. Hij is voor vier wedstrijden geschorst.

De bal rolde ruim een half uur woensdagavond toen Rodríguez een opzichtige elleboogstoot uitdeelde aan ADO Den Haag-speler Shaquille Pinas, die al met een masker speelde voor een gebroken neus. Hij kreeg direct een rode kaart.

Lees ook: Tien Fortunezen in balans met elf Hagenezen

Maatregelen
De KNVB heeft het voorval onderzocht. Dat resulteerde in een schikkingsvoorstel voor een schorsing van vier wedstrijden. Dit betekent in de praktijk dat hij niet in actie mag komen de komende vier competitiewedstrijden, aangezien Fortuna niet meer actief is in de beker. De club gaat niet tegen het voorstel in beroep en noemde de kaart 'onnodig, maar terecht'.

Ontzettend dom
Fortuna-trainer René Eijer noemde de actie in gesprek met de NOS 'ontzettend dom'. "Hierdoor wordt het hele team gedupeerd. Hij geeft een elleboogstoot terwijl er niets aan de hand was." Het is niet de eerste keer dat de speler, die gehuurd is van het Duitse FSV Mainz 05, bestraft wordt voor een overtreding. Hij kon dit seizoen in de Eredivisie al eerder een rode kaart (twee keer geel) en nog zes gele kaarten op zijn conto bijschrijven.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen