Overslaan en naar de inhoud gaan

Elleboogstoot komt Fortuna-middenvelder duur te staan

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 14:28

Fortuna Sittard-middenvelder José Rodríguez is door de KNVB bestraft voor de elleboogstoot die hij uitdeelde in het duel tegen ADO Den Haag. Hij is voor vier wedstrijden geschorst.

De bal rolde ruim een half uur woensdagavond toen Rodríguez een opzichtige elleboogstoot uitdeelde aan ADO Den Haag-speler Shaquille Pinas, die al met een masker speelde voor een gebroken neus. Hij kreeg direct een rode kaart.

Lees ook: Tien Fortunezen in balans met elf Hagenezen

Maatregelen
De KNVB heeft het voorval onderzocht. Dat resulteerde in een schikkingsvoorstel voor een schorsing van vier wedstrijden. Dit betekent in de praktijk dat hij niet in actie mag komen de komende vier competitiewedstrijden, aangezien Fortuna niet meer actief is in de beker. De club gaat niet tegen het voorstel in beroep en noemde de kaart 'onnodig, maar terecht'.

Ontzettend dom
Fortuna-trainer René Eijer noemde de actie in gesprek met de NOS 'ontzettend dom'. "Hierdoor wordt het hele team gedupeerd. Hij geeft een elleboogstoot terwijl er niets aan de hand was." Het is niet de eerste keer dat de speler, die gehuurd is van het Duitse FSV Mainz 05, bestraft wordt voor een overtreding. Hij kon dit seizoen in de Eredivisie al eerder een rode kaart (twee keer geel) en nog zes gele kaarten op zijn conto bijschrijven.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen