Overslaan en naar de inhoud gaan

Elleboogstoot komt Fortuna-middenvelder duur te staan

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 14:28

Fortuna Sittard-middenvelder José Rodríguez is door de KNVB bestraft voor de elleboogstoot die hij uitdeelde in het duel tegen ADO Den Haag. Hij is voor vier wedstrijden geschorst.

De bal rolde ruim een half uur woensdagavond toen Rodríguez een opzichtige elleboogstoot uitdeelde aan ADO Den Haag-speler Shaquille Pinas, die al met een masker speelde voor een gebroken neus. Hij kreeg direct een rode kaart.

Lees ook: Tien Fortunezen in balans met elf Hagenezen

Maatregelen
De KNVB heeft het voorval onderzocht. Dat resulteerde in een schikkingsvoorstel voor een schorsing van vier wedstrijden. Dit betekent in de praktijk dat hij niet in actie mag komen de komende vier competitiewedstrijden, aangezien Fortuna niet meer actief is in de beker. De club gaat niet tegen het voorstel in beroep en noemde de kaart 'onnodig, maar terecht'.

Ontzettend dom
Fortuna-trainer René Eijer noemde de actie in gesprek met de NOS 'ontzettend dom'. "Hierdoor wordt het hele team gedupeerd. Hij geeft een elleboogstoot terwijl er niets aan de hand was." Het is niet de eerste keer dat de speler, die gehuurd is van het Duitse FSV Mainz 05, bestraft wordt voor een overtreding. Hij kon dit seizoen in de Eredivisie al eerder een rode kaart (twee keer geel) en nog zes gele kaarten op zijn conto bijschrijven.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen