Overslaan en naar de inhoud gaan

Elleboogblessure zet streep door Bundesliga-start Flekken

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 9:35

Doelman Mark Flekken van SC Freiburg staat voorlopig aan de kant.

Een elleboogblessure zit de keeper uit Bocholtz dwars. Hij mist daardoor het begin van het Bundesliga-seizoen.

Warming-up
Flekken liep de kwetsuur zondag op tijdens de warming-up voor het bekerduel tegen SV Waldhof Mannheim: de eerste officiële wedstrijd voor de Bundesliga-club dit seizoen. De doelman moest daardoor verstek laten gaan bij het met 2-1 gewonnen DFB Pokal-duel tegen de ploeg uit de 3. Liga.

Weken of maanden
Het gaat om een ligamentblessure in Flekkens linkerelleboog, zo bleek maandag bij een scan. Hoe lang de goalie uit de roulatie is, is onbekend. "We gaan ervan uit dat Mark natuurlijk enkele weken of zelfs maanden niet kan spelen", zei Freiburg-coach Christian Streich nog vóór de scan in het ziekenhuis.

Lees ook: Nieuw contract: Flekken blijft Freiburg trouw

Nummer één
Het is een behoorlijk domper voor Flekki, die dit seizoen na het vertrek van concurrent Alexander Schwolow voor het eerst als nummer één onder de lat zou beginnen bij Freiburg. Aanstaand weekend staat de eerste speelronde van de Bundesliga op het programma. De competitie begint voor SC Freiburg aankomende zaterdag met een uitduel bij promovendus VfB Stuttgart.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen