Overslaan en naar de inhoud gaan

Elle Hollis wint Nu of Nooit en mag Pinkpop openen

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 18:56

De openingsact van Pinkpop 2020 is bekend: De Brunssumse popdiva in spé Elle Hollis heeft zondag de finale van de popwedstrijd Nu of Nooit gewonnen.

De act troefde in de eindstrijd in de Muziekgieterij in Maastricht de andere finalisten, punkband A Minor Problem, metalcore-band Endeavour, de hiphoppers van Hoagy en rnb-formatie Maxime x Glyn, af.

Elektronisch randje
Van de vijf finalisten blonk de 22-jarige Elle Hollis het meest uit in presentatie en songmateriaal. Ze maakt popmuziek met een elektronisch randje. Haar set stond als een huis en wist de handjes goed op elkaar te krijgen.

Video: L1

Grootste talent van Limburg
Behalve het verzorgen van het openingsconcert, krijgt de winnaar van Nu of Nooit ook studiotijd. Een jaar lang mag Elle Hollis zich bovendien grootste talent van Limburg noemen. De vijf finalisten hadden het tot de Muziekgieterij weten te schoppen door het beste in de voorrondes te blijken.

Laatste keer in huidige opzet
Nu of Nooit bestaat al sinds 1986. Het was zondagmiddag de laatste keer dat de Limburgse muziekwedstrijd plaatsvond. Organisator Pop in Limburg werkt aan een andere opzet in samenwerking met de Limburgse poppodia. Hoe de nieuwe opzet eruit gaat zien is nog niet bekend. Wel blijft ook in de toekomst een plekje gereserveerd op Pinkpop voor het grootste Limburgse talent van het jaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen