Overslaan en naar de inhoud gaan

Elk nadeel heeft zijn voordeel, ook voor Candy Jacobs

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 7:00

De intelligente lockdown en de afgelasting van de Olympische Spelen in Tokio waren voor de Tegelse skateboardster Candy Jacobs (30) een geluk bij een ongeluk.

In juli hoopte de dertiger op de Olympische Spelen te schitteren, maar dat feest ging niet door. Het coronavirus gooide roet in het eten waardoor de maatregelen in het openbare leven sterk werden beperkt. Voor Jacobs was dat geen reden om stil te blijven zitten.

'Uit de hand gelopen'
Ze breidde haar skatepark, gelegen aan de Kraanvogelstraat in Venlo, uit. In maart begon ze aan de verbouwing en afgelopen vrijdag gooide ze deuren van haar hal weer open. "Ik wilde eigenlijk een ruimte voor kinderen bouwen zodat ik daar les kon geven, maar dit is volledig uit de hand gelopen", lacht Jacobs.

Hulp
Samen met jeugdvriendin en mede-eigenaresse Denise Smits (28) wilde ze het park naar een hoger niveau tillen. "We hebben van de gemeente een kleine bijdrage gekregen en daar hebben we onder andere materiaal van kunnen kopen. Toen kon het avontuur beginnen. We hebben met onze eigen handen een hele nieuwe baan met obstakels bijgebouwd", zegt Smits. Daarnaast kregen de jeugdvriendinnen hulp van vrienden en Candy’s ouders. Candy: "In die zomerhitte stond ik dan langs mijn vader te timmeren en te lassen. Ik vond het geweldig! Mijn ouders staan achter iedere keuze die ik maak en om dit samen met hen te mogen doen, maakt dit verhaal speciaal."

Groei
Omdat Candy normaal gesproken de hele wereld afreist om wedstrijden te kunnen skaten, houdt Denise het skatepark draaiende. “We kennen elkaar vanaf de luiers en als we samen zijn willen we stappen vooruit zetten, we willen groeien. Sinds de sluiting van Blender in 2009 kende Venlo geen skatepark. Sindsdien heb ik mij altijd ingezet om een nieuwe locatie te openen en dat is ons in 2018 gelukt", zegt Candy.

Internationaal
Het verhaal over het verbouwde skatepark gaat al goed rond, zelfs buiten Europa. "We krijgen veel klanten uit Duitsland en die komen speciaal naar ons park toe om te skaten. In Amerika beginnen ze ons ook al te leren kennen. Dat is toch mooi om te zien?", grinnikt Denise.

Candy's liefde voor het skateboarden begon op 13-jarige leeftijd. Tegenwoordig staat ze vijfde op de wereldranglijst en hoopt volgend jaar mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen