Overslaan en naar de inhoud gaan

Elk nadeel heeft zijn voordeel, ook voor Candy Jacobs

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 7:00

De intelligente lockdown en de afgelasting van de Olympische Spelen in Tokio waren voor de Tegelse skateboardster Candy Jacobs (30) een geluk bij een ongeluk.

In juli hoopte de dertiger op de Olympische Spelen te schitteren, maar dat feest ging niet door. Het coronavirus gooide roet in het eten waardoor de maatregelen in het openbare leven sterk werden beperkt. Voor Jacobs was dat geen reden om stil te blijven zitten.

'Uit de hand gelopen'
Ze breidde haar skatepark, gelegen aan de Kraanvogelstraat in Venlo, uit. In maart begon ze aan de verbouwing en afgelopen vrijdag gooide ze deuren van haar hal weer open. "Ik wilde eigenlijk een ruimte voor kinderen bouwen zodat ik daar les kon geven, maar dit is volledig uit de hand gelopen", lacht Jacobs.

Hulp
Samen met jeugdvriendin en mede-eigenaresse Denise Smits (28) wilde ze het park naar een hoger niveau tillen. "We hebben van de gemeente een kleine bijdrage gekregen en daar hebben we onder andere materiaal van kunnen kopen. Toen kon het avontuur beginnen. We hebben met onze eigen handen een hele nieuwe baan met obstakels bijgebouwd", zegt Smits. Daarnaast kregen de jeugdvriendinnen hulp van vrienden en Candy’s ouders. Candy: "In die zomerhitte stond ik dan langs mijn vader te timmeren en te lassen. Ik vond het geweldig! Mijn ouders staan achter iedere keuze die ik maak en om dit samen met hen te mogen doen, maakt dit verhaal speciaal."

Groei
Omdat Candy normaal gesproken de hele wereld afreist om wedstrijden te kunnen skaten, houdt Denise het skatepark draaiende. “We kennen elkaar vanaf de luiers en als we samen zijn willen we stappen vooruit zetten, we willen groeien. Sinds de sluiting van Blender in 2009 kende Venlo geen skatepark. Sindsdien heb ik mij altijd ingezet om een nieuwe locatie te openen en dat is ons in 2018 gelukt", zegt Candy.

Internationaal
Het verhaal over het verbouwde skatepark gaat al goed rond, zelfs buiten Europa. "We krijgen veel klanten uit Duitsland en die komen speciaal naar ons park toe om te skaten. In Amerika beginnen ze ons ook al te leren kennen. Dat is toch mooi om te zien?", grinnikt Denise.

Candy's liefde voor het skateboarden begon op 13-jarige leeftijd. Tegenwoordig staat ze vijfde op de wereldranglijst en hoopt volgend jaar mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen