Overslaan en naar de inhoud gaan

Elisabeth Strouven 360 jaar na haar dood herbegraven

Geplaatst opzaterdag 23 oktober 2021 - 6:58

Een bijzondere begrafenis in Maastricht. 360 jaar na haar dood is Elisabeth Strouven (1600-1661) zaterdag herbegraven.

Strouven was een non die haar leven wijdde aan de Heer en aan de zorg voor armen en zieken.

Video: L1

Paard en kar
De resten van de vrouw lagen in een graf in het centrum van Maastricht. Ze zijn zaterdag verplaatst naar de crypte in de Onze Lieve Vrouwebasiliek. De resten werden in een stoet door het centrum van de stad vervoerd met paard en kar. "Dat is in lijn met de persoonlijkheid van Elisabeth Strouven, die hield van eenvoud en soberheid", aldus een woordvoerder van het Elisabeth Strouvenfonds. Tijdens de tocht werd de kist met de resten begeleid door onder meer de stadsschutterij van Maastricht.

Het Elisabeth Strouvenfonds is vernoemd naar haar. Het is een organisatie die financiële steun geeft aan initiatieven van organisaties en instellingen die zich bezig houden met onder meer kunst, cultuur en natuur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen