Overslaan en naar de inhoud gaan

Elfjarigen dragen jaar lang korte broek tegen Alzheimer

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 9:24

Loek Tholen (11) en Simon Wijnands (11) uit Broekhuizen hebben geld ingezameld voor de Alzheimer stichting door exact een jaar lang elke dag een korte broek aan te trekken.

Op 1 mei 2018 begon het korte broeken-duo aan de uitdaging.

De kroeg
Hoeveel er inmiddels is opgehaald weten de jongens niet precies. "De laatste tussenstand was 200 euro, maar we moeten nog naar de kapper en de kroeg om geld op te halen", zegt een van de challengers tegen L1.

Oma
De jongens namen het initiatief, omdat een van de jongens een oma heeft die lijdt aan Alzheimer. Zelfs in bed werd er geslapen in een korte broek. De jonge Broekuizenaars verdeelden zo'n vijf korte broeken over de 365 dagen.

Longontsteking
Ondanks het zomerse kledingstuk heeft het tweetal geen koudje gevat. "Nee, we hebben geen longontsteking of iets anders gehad", zegt de knul.

Zondag maken de elfjarigen er een bijzondere dag van. Dan gaan de twee een ijsje eten om het bedrag te vieren dat ze hebben opgehaald.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen