Overslaan en naar de inhoud gaan

Elfjarigen dragen jaar lang korte broek tegen Alzheimer

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 9:24

Loek Tholen (11) en Simon Wijnands (11) uit Broekhuizen hebben geld ingezameld voor de Alzheimer stichting door exact een jaar lang elke dag een korte broek aan te trekken.

Op 1 mei 2018 begon het korte broeken-duo aan de uitdaging.

De kroeg
Hoeveel er inmiddels is opgehaald weten de jongens niet precies. "De laatste tussenstand was 200 euro, maar we moeten nog naar de kapper en de kroeg om geld op te halen", zegt een van de challengers tegen L1.

Oma
De jongens namen het initiatief, omdat een van de jongens een oma heeft die lijdt aan Alzheimer. Zelfs in bed werd er geslapen in een korte broek. De jonge Broekuizenaars verdeelden zo'n vijf korte broeken over de 365 dagen.

Longontsteking
Ondanks het zomerse kledingstuk heeft het tweetal geen koudje gevat. "Nee, we hebben geen longontsteking of iets anders gehad", zegt de knul.

Zondag maken de elfjarigen er een bijzondere dag van. Dan gaan de twee een ijsje eten om het bedrag te vieren dat ze hebben opgehaald.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen