Overslaan en naar de inhoud gaan

Elf jaar cel voor dubbele moordpoging op kampje Venlo

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 17:27

Venlonaar Jan J. is door de rechtbank veroordeeld tot 11 jaar cel voor poging tot moord op zijn oom en tante in juni vorig jaar.

Dat meldt Omroep Venlo.

Hogere straf
De straf valt een stuk hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden. Dat eiste acht jaar cel voor de dubbele moordpoging.

Lees ook: Familieruzie werd schietpartij: 'Bedreigde mijn gezin'

Zakelijk conflict
Jan J. schoot op 11 juni vorig jaar diverse keren op de auto en de woning van zijn oom en tante op een woonwagenkampje aan de Louisekampstraat in Venlo. Daarbij werd niemand geraakt. Volgens de 57-jarige dader had de oom zijn gezin met de dood bedreigd na een zakelijk conflict.

Lees ook: 'Zakelijke ruzie aanleiding schietpartij op woonwagenkamp'

Klaarlichte dag
De rechter tilt er zwaar aan dat de Venlonaar tot zijn daad kwam op een maandagochtend, op klaarlichte dag en vlak bij een school. Volgens Omroep Venlo had de rechtbank hem eigenlijk dertien jaar celstraf op willen leggen, maar vanwege de 'licht verstandelijke beperking' van De Venlonaar is dat uiteindelijk op elf jaar uitgekomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen