Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektrotrucks bijna jaar na presentatie de weg op

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 18:32

Bijna een jaar na de presentatie gaan de eerste elektrische vrachtwagens van het project Electric Green Last Mile deze week voor het eerst de weg op in Venlo.

Volgens gedeputeerde Andy Dritty is het aanbestedingsproces er één van de lange adem.

Zeven in totaal
In totaal komen er zeven elektrische vrachtwagens. In Venlo gaan de eerste drie de weg op. Voor de vrachtwagenchauffeurs zal het wel even wennen zijn, maar om het klimaat te sparen moet er volgens de gedeputeerde echt iets gebeuren. Treinen rijden steeds zuiniger, er verschijnen steeds meer elektrische auto's en dus mogen de vrachtwagens niet achterblijven, vindt ook Dritty.

Lees ook: Eerste elektrotrucks in januari de weg op

Venlo en Ruhrgebied
Met het project willen de deelnemende partijen de uitstoot van CO2 en de geluidsoverlast van vrachtverkeer terugdringen. De trucks gaan pendelen tussen Venlo en het Ruhrgebied.

Geld
In het project is ruim vijf miljoen euro geïnvesteerd. Het grootste deel van het geld komt van de Europese Unie. Daarnaast investeren de Provincie Limburg, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en verschillende regionale vervoerders waaronder Meulenberg Transport, CTV Venlo en BCTN in het project.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen