Elektrische auto_HD

Subsidiepotje elektrische auto's al voor de helft leeg

Wie met flinke korting een elektrische auto wil kopen moet opschieten. De landelijke subsidiepot met daarin 17,2 miljoen euro is na twee dagen al voor de helft leeg. Ook Limburgse dealers merken dat subsidie de verkoop flink aanwakkert.

Zonnecellendak auto Lightyear One DSM elektrische auto
DSM werkt aan zonnepanelen voor autodaken

Speciaalchemiebedrijf DSM en start-up Lightyear gaan samenwerken om zonnepanelen voor autodaken op de markt te zetten. Die panelen moeten beschikbaar worden voor verschillende soorten elektrische voertuigen, zoals personenauto's, bedrijfswagens en bussen.

stock elektrische auto
Proef op de som: is Limburg klaar voor elektrisch rijden?

Als het aan de overheid ligt, moeten we over tien jaar allemaal elektrisch rijden. Liefst sneller. Maar is onze provincie klaar voor een forse toename van elektrische auto’s? Verslaggever Ed Leunissen nam de proef op de som en stapte in de elektrische auto.

Xavier Maassen verpulvert ronderecord met studentenbolide

Xavier Maassen heeft het ronderecord op het circuit van Zolder verbroken. De coureur deed dit in een elektrische bolide die studenten hebben gemaakt.

Meer laadpunten voor elektrische auto's en fietsen

Limburg krijgt de komende jaren veel meer laadpalen voor elektrische auto's én elektrische fietsen.

ANP
Honderden nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's

Een combinatie van energiebedrijf Nuon en bouwer Heijmans gaat in Limburg 240 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische auto’s aanleggen.

Meer laadpalen voor elektrische auto's

Limburg krijgt meer laadpalen voor elektrische auto’s.

Gratis opladen elektrische auto's in Venray verleden tijd

Vanaf 1 februari is het niet meer mogelijk om elektrische auto's gratis op te laden bij de laadpalen op het Raadhuisplein en langs de Eindstraat in Venray.

Sittard-Geleen verlengt proef elektrische auto's

Het proefproject met het samen delen van elektrische auto's in Sittard-Geleen wordt met vier jaar verlengd. De gemeente en de provincie leggen daarvoor ieder 180.000 euro bij.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV