Opnames tv-serie over Jos van Rey starten nog dit jaar

Nog dit najaar starten de opnames voor de televisieserie over Jos van Rey.

Fries filmplatform naar Limburgs idee

Friesland krijgt een platform voor films, geheel naar Limburgs idee. Initiatiefnemer en producent Elbe Stevens hoopt dat de provincies gaan samenwerken.

Filmmakers: Limburg groeit in rap tempo als filmprovincie

Limburg groeit in rap tempo als filmprovincie. Dat zeggen de Limburgse filmmakers Pieter Kuijpers, Remy van Heugten van Elbe Stevens.

Televisieserie over Jos van Rey op komst

Het boek 'El Rey, Van Jager Tot Prooi', over de van corruptie verdachte politicus Jos van Rey, wordt verfilmd.

Code M geselecteerd voor filmfestival in Toronto

Code M is geselecteeerd voor meer dan tien festivals, ook is de film al verkocht aan vijf landen.

Premiere code M Hoensbroek
'Code M is promotie voor Limburg'

De familiefilm Code M is promotie voor Limburg op een normale manier, het is niet bedacht. Dat zegt producent Elbe Stevens maandagavond in AvondGasten.

Elbe Stevens maakt Friese film naar geruchtmakend boek

Producent Elbe Stevens verfilmt het vijftig jaar oude en toen geruchtmakende boek De Smearlappen van de Friese schrijver Anne Wadman.

Robert de Hoog, Raymond Thiry en Beau Schneider in Code M

Robert de Hoog, Raymond Thiry en Beau Schneider spelen bijrollen in de Limburgse speelfilm Code M.

Veldslag om kasteelruïne Montfort voor speelfilm Code M

Bij de kasteelruïne in Montfort klinken komend weekend opnieuw kanonschoten, honderden jaren nadat er voor het laatst om het voormalige slot is gevochten.

Code M gaat op 21 juni in première

Familiefilm Code M gaat op 21 juni in première. Dat maakten producenten Elbe Stevens (Roermond) en Harro van Staverden bekend.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts