Overslaan en naar de inhoud gaan

'El Rey' loopt Prinsjesboekenprijs mis

Geplaatst opvrijdag 11 september 2015 - 13:15

Het boek 'El Rey, van jager tot prooi' over politicus Jos van Rey heeft de Prinsjesboekenprijs niet gewonnen. De Prinsjesboekenprijs is de prijs voor het beste Nederlandse politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar.

In juni werd 'El Rey' wel bekroond met de Brusse-prijs voor het beste Nederlandse journalistieke boek. El Rey is geschreven door de onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Sebrenica
De andere genomineerden voor de Prinsjesboekenprijs waren 'Vrouw achter de Troon' van W.H. Weenink en 'De slag om Sebrenica' van Frank Westerman. De laatste titel werd winnaar van de prijs. De uitreiking vond plaats in Den Haag. De Prinsjesboekenprijs is onderdeel van het Prinsjesfestival dat voorafgaand aan Prinsjesdag plaatsvindt.

Corruptie
Goossen en Sniekers schetsen in El Rey de opkomst en de val van Jos van Rey. In het boek laten zij zien hoe het mogelijk is dat Van Rey als lid van de Tweede Kamer bekendheid verwierf als 'Brigadier Snuf' en nu verdachte is in een omvangrijk corruptieproces.

Het boek ‘El Rey' is hier te koop

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Boek over affaire-Jos van Rey
boekpresentatie_erey
Verkoop boek Van Rey loopt voorspoedig
Boek 'El Rey' genomineerd voor Brusseprijs
El Rey Theo Sniekers Hans Goossen Jos van Rey
Limburgse journalisten winnen prijs met 'El Rey'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen