Overslaan en naar de inhoud gaan

'El Rey' loopt Prinsjesboekenprijs mis

Geplaatst opvrijdag 11 september 2015 - 13:15

Het boek 'El Rey, van jager tot prooi' over politicus Jos van Rey heeft de Prinsjesboekenprijs niet gewonnen. De Prinsjesboekenprijs is de prijs voor het beste Nederlandse politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar.

In juni werd 'El Rey' wel bekroond met de Brusse-prijs voor het beste Nederlandse journalistieke boek. El Rey is geschreven door de onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Sebrenica
De andere genomineerden voor de Prinsjesboekenprijs waren 'Vrouw achter de Troon' van W.H. Weenink en 'De slag om Sebrenica' van Frank Westerman. De laatste titel werd winnaar van de prijs. De uitreiking vond plaats in Den Haag. De Prinsjesboekenprijs is onderdeel van het Prinsjesfestival dat voorafgaand aan Prinsjesdag plaatsvindt.

Corruptie
Goossen en Sniekers schetsen in El Rey de opkomst en de val van Jos van Rey. In het boek laten zij zien hoe het mogelijk is dat Van Rey als lid van de Tweede Kamer bekendheid verwierf als 'Brigadier Snuf' en nu verdachte is in een omvangrijk corruptieproces.

Het boek ‘El Rey' is hier te koop

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Boek over affaire-Jos van Rey
boekpresentatie_erey
Verkoop boek Van Rey loopt voorspoedig
Boek 'El Rey' genomineerd voor Brusseprijs
El Rey Theo Sniekers Hans Goossen Jos van Rey
Limburgse journalisten winnen prijs met 'El Rey'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen