Overslaan en naar de inhoud gaan

EK-zilver voor Veerle van Hof

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 15:46

Amazone Veerle van Hof uit Kerkrade heeft met het Nederlands jeugdteam zilver gepakt op het EK dressuur in Hongarije.

De 14-jarige amazone kwam met haar team net te kort om Duitsland te verslaan.

Nipt
"We hadden vooraf niet zien aankomen dat we zó dicht bij de Duitsers konden komen", vertelt bondscoach Imke Schellekens-Bartels. De Duitsers wonnen met een score van 245.468, Nederland reed naar een totaal van 245.201 punten. Frankrijk pakte het brons.

Concentratie
In de totaalstand eindigde Van Hof met haar paard Don Diablo als tiende. Volgens bondscoach Imke Schellekens-Bartels had er meer ingezeten. "Het was jammer dat Veerle net voor de proef haar concentratie kwijtraakte. In potentie heeft ze heel veel in huis en haar paard toont veel kwaliteit. In deze proef kon ze dat net niet laten zien."

Individueel
Donderdag gaat het EK verder met de individuele titelstrijd. Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, is deze week het strijdveld voor de jeugd en de junioren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen