ANP

Limburgse componist helpt Martin Garrix met EK-lied

De 52-jarige componist Franck van der Heijden uit Weert levert een muzikale bijdrage aan het officiële EK-lied van top-dj Martin Garrix.

Geen EK voor Jeffrey Boon en Nederlands dovenelftal

Het Nederlands dovenelftal heeft zich niet weten te plaatsen voor het EK voetbal, dat in 2019 in het Griekse Heraklion wordt gehouden.

Dove Jeffrey Boon gelooft in kwalificatie voor EK voetbal

Jeffrey Boon gelooft dat het Nederlands dovenelftal zich kwalificeert voor de Europese voetbalkampioenschappen, die volgend jaar in Griekenland worden gehouden.

Lieke Martens schiet Oranje naar zege tegen België

Lieke Martens heeft de Oranjeleeuwinnen maandagavond aan de zege geholpen tegen België.

Lieke Martens tijdig hersteld voor slotduel tegen België

De Nederlandse voetbalsters treden maandag in Tilburg met Lieke Martens in de basisploeg aan tegen België.

Extra aandacht voor veiligheid Schotse vrouwenvoetbalploeg

De Schotse vrouwenvoetbalploeg, die op dit moment in Baarlo verblijft, is geschrokken van het nieuws dat IS haar aanhangers heeft opgeroepen om toe te slaan rondom het duel van de Schotten tegen Engeland.

Zaza of Pellè? Maurice Graef legt uit hoe het wel moet

Penalty's nemen. Het blijft een vak apart. De Italianen Zaza en Pelle lieten tijdens de kwartfinale van het EK-voetbal tussen Duitsland en Italië nog maar eens zien hoe het niet moet.

Mini-EK voor bajesklanten en oud-profs in Sittard

Nederland doet niet mee aan het EK voetbal in Frankrijk, maar is wel gastland voor het mini-EK voor gedetineerden en oud-profs.

Venlose Oranje-engel vleugellam

Niet alleen de beste spelers van Nederland ontbreken op het EK, ook de graag geziene oranje-engel Daina Zagata uit Venlo is deze zomer niet te bewonderen in Frankrijk.

Grenscontroles tijdens EK-voetbal

De Duitse politie controleert tijdens het EK-voetbal aan de grens met Nederland.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts