Overslaan en naar de inhoud gaan

EK handbal definitief in Denemarken

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 16:48

Het Europees kampioenschap wordt volledig in Denemarken gehouden. De Deense bond neemt de organisatie van alle wedstrijden op zich.

Eerst zou het toernooi ook in Noorwegen worden gehouden maar dat land trok zich terug vanwege de coronamaatregelen.

Limburgers
Het Nederlands vrouwenteam speelt 4 december de eerste wedstrijd tegen Servië in het Deense Kolding. De drie Limburgse speelsters Inger Smit en Larissa Nusser zijn intussen vertrouwde gezichten in Oranje, maar Harma van Kreij uit Geijsteren mag zich gaan opmaken voor haar eerste eindtoernooi.

Schema
De poulewedstrijden uit poule C en D zouden gespeeld worden in het Noorse Trondheim, maar worden nu verplaatst naar het Deense Kolding. Poule A en B spelen hun wedstrijden in Herning. Het finaleweekend vindt plaats in Herning. Het speelschema blijft ongewijzigd.

Wereldkampioen
Oranje is een van de favorieten op het toernooi. Zo werd het team in 2019 wereldkampioen in Japan. Oranje is tijdens het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. De behaalde punten in de poulefase worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen