Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: zes jaar cel en tbs voor verkrachting Venlose fietsster

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 14:08

Tegen een 40-jarige man zonder vaste woonplaats is zes jaar cel geëist. Hij wordt door dna gelinkt aan een verkrachtingszaak in Venlo (2009) en in Den Haag (2018).

Naast de zes jaar cel eist het Openbaar Ministerie (OM) ook tbs met dwang, werd maandag bekend.

Verkracht bij Venlose sloot
Op een vroege ochtend in maart 2009 fietst een jonge vrouw naar haar huis in Venlo. Ze wordt door een man van haar fiets getrokken en vlakbij een sloot verkracht. De man heeft daarna volgens het OM gezegd: "Het spijt me zo". Daarop vertrok hij. Tijdens het onderzoek werd een dna-spoor veiliggesteld, maar dat leidde niet tot een match met een verdachte.

Park Den Haag
In september 2018 werd een meisje in een park in Den Haag verkracht. De man bood aan om haar thuis te brengen en smeekte om niks te zeggen. Ook hier werd een DNA-spoor gevonden, maar kwam het niet tot een match.

Databank
In januari dit jaar werd het dna van de verdachte man opgenomen in de databank en kon hij gelinkt worden aan beide zaken. De man werd aangehouden en zit sindsdien vast.

Stoornis met vrouwen
De verdachte heeft volgens het OM weinig gezegd en weigerde ook enige vorm van onderzoek tijdens zijn tijd in het Pieter Baan Centrum. De officier van justitie is ervan overtuigd dat de man een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis heeft die zich vooral uit in relaties met vrouwen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen