Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis: werkstraf voor mishandeling in Geleen

Geplaatst opwoensdag 4 november 2015 - 8:32

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een werkstraf geëist tegen Gelener Yassin L. (19) voor een poging tot zware mishandeling.

L. moest zich verantwoorden voor de rechtbank in Maastricht. Hij gaf toe dat hij vorig jaar op 21 november een veertien jaar oudere plaatsgenoot had toegetakeld.

'Kut-Marokkaan'
Volgens L. begon de confrontatie nadat hij een forse schouderduw had gekregen van zijn opponent toen hij die dag langs verzorgingstehuis de Bloemenhof in Geleen liep. Vervolgens kreeg hij naar eigen zeggen een scheldpartij naar zijn hoofd geslingerd. "Hij zei 'kut-Marokkaan' en 'ga terug naar je eigen land'. Dat raakte me enorm.Want ik ben gewoon in Geleen geboren. Mijn ouders zijn wel uit Marokko."

Geen verklaring
Het slachtoffer zelf heeft geen verklaring afgelegd. Hij heeft niet eens aangifte gedaan, ondanks dat de politie daarop aandrong. "Na de scheldpartij kreeg ik ook nog een duw en toen kreeg ik een waas voor ogen. Ik heb me toen moeten verdedigen, en ik was erg boos om wat hij had gezegd", aldus L.

Schoppen en slaan
Twee getuigen uit het verzorgingstehuis zagen dat L. zijn slachtoffer bij zijn capuchon greep en hem zo tegen de grond trok. Vervolgens schopte en sloeg hij in op het lichaam en het hoofd, zo verklaarden de getuigen. Toen de politie arriveerde, stond L. met de armen over elkaar en hij gaf toe dat hij de man had 'toegetakeld'. Het slachtoffer had een gebroken rib en rugwervel en een klaplong.

Noodweer-exes
Officier van justitie Wil Peute zei dat hij, gelet op het blanco strafblad van de verdachte, een werkstraf van honderd uur op zijn plaats vindt. Daarnaast moet L. een voorwaardelijke celstraf krijgen voor de duur van drie maanden, met een proeftijd van twee jaar. Advocaat Arthur Vonken vond dat er sprake was van noodweer-exces.

Veel te ver gegaan
"Mijn cliënt is veel te ver gegaan. Maar hij moest zich verdedigen tegen het geweld en het verbale geweld van zijn belager. Bovendien had hij zijn schoenen uit toen de politie kwam en die waren uitgegaan tijdens de schermutseling, nog voordat hij een waas voor ogen kreeg." Vonken pleitte voor vrijspraak. De uitspraak is over twee weken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Yassin L. (19) krijgt werkstraf voor zware mishandeling
OM eist drie jaar voor slaan met verwarmingsbuis
Overtreden van moskeeverbod: OM vraagt om vrijspraak
Zes jaar cel geëist voor steekpartij in Geleen
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen