Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: voorwaardelijke werkstraf tegen verwarde veteraan

Geplaatst opmaandag 6 juni 2016 - 17:16

De verwarde ex-militair uit Maastricht die in november zichzelf dreigde op te blazen, hoorde maandag een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur tegen zich eisen.

De man belde de politie met de mededeling dat hij de gaskraan in zijn woning in de Maastrichtse wijk Amby open had gedraaid. Uit voorzorg werden 17 woningen in de omgeving van het pand ontruimd. Bij de inval van het arrestatieteam bleek de man niet thuis te zijn.

Afghanistan
De ex-militair leed aan posttraumatische stress-stoornis na zijn uitzendingen naar Afghanistan. Sinds dit voorval zit de man in een behandeltraject om hem te helpen met zijn trauma.

Militaire rechtbank
Voor de militaire rechtbank in Arnhem eiste justitie hiervoor een taakstraf van 20 uur voorwaardelijk. Dit betekent dat de man, als hij zijn behandeltraject afmaakt, verder niet meer gestraft zal worden voor zijn daad, als het aan justitie ligt.

De uitspraak is over twee weken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen