Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis voor 'politierammer' verhoogd: acht jaar celstraf

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 17:12

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag acht jaar celstraf geëist tegen een trucker uit Zaltbommel, die in september 2016 in Milsbeek drie politiewagens ramde met zijn vrachtwagen.

In oktober vorig jaar eiste het OM nog zes jaar celstraf, maar na het horen van de getuigenverklaringen van betrokken agenten, ging die eis donderdag omhoog.

Koste wat kost
Volgens het OM is duidelijk dat de trucker ten koste van alles wilde ontsnappen en daarom willens en wetens de politiewagens van de weg wilde duwen. Daarom acht justitie een celstraf alleen niet voldoende; de man zou ook een rijontzegging voor vijf jaar moeten krijgen.

'Criminelen'
De achtervolging ontstond toen agenten de truck van de man wilden controleren en hem daarom tot stoppen wilden dwingen. Het Openbaar Ministerie spreekt van poging tot doodslag op zes agenten. Advocaat Arthur van der Biezen zei donderdag tijdens de rechtszaak dat de man dacht te worden overvallen door criminelen. De auto's waarin de agenten zaten waren namelijk geen herkenbare politiewagens.

Lees ook: Eis: 6 jaar cel voor inrijden op agenten met vrachtwagen

Tankstation
Ook vindt de advocaat het onbegrijpelijk dat de politie de chauffeur niet controleerde toen deze met zijn vrachtwagen bij een tankstation stond. "Een hele groep agenten had hem daar makkelijk kunnen controleren en dan was deze ellende allemaal niet gebeurd", zegt Van der Biezen.

De ravage op de N271 had voorkomen kunnen worden als de politie beter had ingegrepen, stelt Van der Biezen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen