Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis voor 'politierammer' verhoogd: acht jaar celstraf

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 17:12

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag acht jaar celstraf geëist tegen een trucker uit Zaltbommel, die in september 2016 in Milsbeek drie politiewagens ramde met zijn vrachtwagen.

In oktober vorig jaar eiste het OM nog zes jaar celstraf, maar na het horen van de getuigenverklaringen van betrokken agenten, ging die eis donderdag omhoog.

Koste wat kost
Volgens het OM is duidelijk dat de trucker ten koste van alles wilde ontsnappen en daarom willens en wetens de politiewagens van de weg wilde duwen. Daarom acht justitie een celstraf alleen niet voldoende; de man zou ook een rijontzegging voor vijf jaar moeten krijgen.

'Criminelen'
De achtervolging ontstond toen agenten de truck van de man wilden controleren en hem daarom tot stoppen wilden dwingen. Het Openbaar Ministerie spreekt van poging tot doodslag op zes agenten. Advocaat Arthur van der Biezen zei donderdag tijdens de rechtszaak dat de man dacht te worden overvallen door criminelen. De auto's waarin de agenten zaten waren namelijk geen herkenbare politiewagens.

Lees ook: Eis: 6 jaar cel voor inrijden op agenten met vrachtwagen

Tankstation
Ook vindt de advocaat het onbegrijpelijk dat de politie de chauffeur niet controleerde toen deze met zijn vrachtwagen bij een tankstation stond. "Een hele groep agenten had hem daar makkelijk kunnen controleren en dan was deze ellende allemaal niet gebeurd", zegt Van der Biezen.

De ravage op de N271 had voorkomen kunnen worden als de politie beter had ingegrepen, stelt Van der Biezen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen