Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis voor 'politierammer' verhoogd: acht jaar celstraf

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 17:12

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag acht jaar celstraf geƫist tegen een trucker uit Zaltbommel, die in september 2016 in Milsbeek drie politiewagens ramde met zijn vrachtwagen.

In oktober vorig jaar eiste het OM nog zes jaar celstraf, maar na het horen van de getuigenverklaringen van betrokken agenten, ging die eis donderdag omhoog.

Koste wat kost
Volgens het OM is duidelijk dat de trucker ten koste van alles wilde ontsnappen en daarom willens en wetens de politiewagens van de weg wilde duwen. Daarom acht justitie een celstraf alleen niet voldoende; de man zou ook een rijontzegging voor vijf jaar moeten krijgen.

'Criminelen'
De achtervolging ontstond toen agenten de truck van de man wilden controleren en hem daarom tot stoppen wilden dwingen. Het Openbaar Ministerie spreekt van poging tot doodslag op zes agenten. Advocaat Arthur van der Biezen zei donderdag tijdens de rechtszaak dat de man dacht te worden overvallen door criminelen. De auto's waarin de agenten zaten waren namelijk geen herkenbare politiewagens.

Lees ook: Eis: 6 jaar cel voor inrijden op agenten met vrachtwagen

Tankstation
Ook vindt de advocaat het onbegrijpelijk dat de politie de chauffeur niet controleerde toen deze met zijn vrachtwagen bij een tankstation stond. "Een hele groep agenten had hem daar makkelijk kunnen controleren en dan was deze ellende allemaal niet gebeurd", zegt Van der Biezen.

De ravage op de N271 had voorkomen kunnen worden als de politie beter had ingegrepen, stelt Van der Biezen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen