Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis: vijf jaar cel voor mishandeling tijdens uitlaten hond

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 16:21

Justitie eist vijf jaar cel tegen een 49-jarige man uit Cadier en Keer, die tijdens het uitlaten van zijn hond een ander baasje mishandelde. Dat baasje liep een slagaderlijke bloeding op en overleefde de aanslag maar ternauwernood.

De verdachte beroept zich op noodweer.

Ruzie
Het incident gebeurde op 12 maart 2017. De verdachte liet met zijn vrouw, dochter en schoonzoon zijn hond uit, een vechthond die aangelijnd was. Toen een baasje met een niet aangelijnde hond hen tegenmoet kwam, ontstond er een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij.

Pepperspray
Het slachtoffer zou daarbij de dochter van de verdachte hebben geslagen, die zich met pepperspray verdedigde. Na het incident liep het viertal weg. Naar eigen zeggen hadden ze niet in de gaten dat het slachtoffer zwaargewond was. De man werd door voorbijgangers gevonden en moest direct worden geopereerd. Hij verloor twee liter bloed.

'Einde nabij'
Via een slachtofferverklaring liet hij weten dat de situatie zeer ernstig was. "Ik dacht dat mijn leven ten einde was, maar ik heb geluk gehad. Maar ben wel het vertrouwen in de mens verloren, want ze hebben me in hulpeloze toestand achtergelaten."

Steekwapen
Justitie denkt dat het slachtoffer met een scherp voorwerp, waarschijnlijk een mes, is gestoken. Dat voorwerp is echter nooit gevonden.

Andere lezing
De verdachte vertelde in de rechtszaal een ander verhaal. Hij zegt dat hij in shock was door het hele gebeuren en dat hij niet in de gaten had dat het slachtoffer zwaargewond was. "Dit is echt nooit de bedoeling geweest", zei de verdachte.

'Nooit een spuitje'
Wel gaf hij toe dat hij zijn hond met hand en tand zou verdedigen. "Ik beland nog liever in de cel, dan dat mijn hond door een bijtincident een spuitje zou moeten krijgen", aldus de verdachte. Zijn advocate vindt dat er sprake is van zelfverdediging en vroeg dan ook om vrijspraak.

Vredelievende honden
Het wrange is dat er tussen de honden onderling op die bewuste dag helemaal niets is gebeurd.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen