Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: vijf jaar cel voor mishandeling tijdens uitlaten hond

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 16:21

Justitie eist vijf jaar cel tegen een 49-jarige man uit Cadier en Keer, die tijdens het uitlaten van zijn hond een ander baasje mishandelde. Dat baasje liep een slagaderlijke bloeding op en overleefde de aanslag maar ternauwernood.

De verdachte beroept zich op noodweer.

Ruzie
Het incident gebeurde op 12 maart 2017. De verdachte liet met zijn vrouw, dochter en schoonzoon zijn hond uit, een vechthond die aangelijnd was. Toen een baasje met een niet aangelijnde hond hen tegenmoet kwam, ontstond er een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij.

Pepperspray
Het slachtoffer zou daarbij de dochter van de verdachte hebben geslagen, die zich met pepperspray verdedigde. Na het incident liep het viertal weg. Naar eigen zeggen hadden ze niet in de gaten dat het slachtoffer zwaargewond was. De man werd door voorbijgangers gevonden en moest direct worden geopereerd. Hij verloor twee liter bloed.

'Einde nabij'
Via een slachtofferverklaring liet hij weten dat de situatie zeer ernstig was. "Ik dacht dat mijn leven ten einde was, maar ik heb geluk gehad. Maar ben wel het vertrouwen in de mens verloren, want ze hebben me in hulpeloze toestand achtergelaten."

Steekwapen
Justitie denkt dat het slachtoffer met een scherp voorwerp, waarschijnlijk een mes, is gestoken. Dat voorwerp is echter nooit gevonden.

Andere lezing
De verdachte vertelde in de rechtszaal een ander verhaal. Hij zegt dat hij in shock was door het hele gebeuren en dat hij niet in de gaten had dat het slachtoffer zwaargewond was. "Dit is echt nooit de bedoeling geweest", zei de verdachte.

'Nooit een spuitje'
Wel gaf hij toe dat hij zijn hond met hand en tand zou verdedigen. "Ik beland nog liever in de cel, dan dat mijn hond door een bijtincident een spuitje zou moeten krijgen", aldus de verdachte. Zijn advocate vindt dat er sprake is van zelfverdediging en vroeg dan ook om vrijspraak.

Vredelievende honden
Het wrange is dat er tussen de honden onderling op die bewuste dag helemaal niets is gebeurd.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen