Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis van 28 maanden cel voor autobranden-horror

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 10:04

Justitie heeft ook in hoger beroep ruim twee jaar cel geëist tegen de 50-jarige Frans P., die verantwoordelijk wordt gehouden voor een reeks autobranden in Weert. De advocaat-generaal eiste precies 28 maanden gevangenisstraf.

De autobranden hielden Weert en omgeving lang in hun greep; tussen 2009 en 2012 gingen zo'n zeventig auto's in vlammen op.

Lees ook: 30 maanden cel voor brein achter reeks autobranden Weert

Twee maanden minder
Frans, zelf afkomstig uit Weert, wordt gezien als het brein achter de autobranden. Zelf maakte hij zijn handen niet vuil. Voor zijn rol veroordeelde de rechtbank in Roermond hem in 2015 voor dertig maanden cel. Nu ligt de eis twee maanden onder die uitspraak. Willem B. uit Geleen kreeg de zwaarste straf. Hij zou één van de mensen zijn die de auto's in brand stak en kreeg vijf jaar cel.

Onderlinge strijd
Diezelfde Willem zit Frans nu behoorlijk dwars. Het is namelijk Willem die uitgebreid heeft verklaard over de rol van Frans als opdrachtgever. Informatie die ondersteund zou worden door afgeluisterde telefoongesprekken tussen de twee. Volgens Willem is er ooit een hennepplantage bij Frans opgerold en dat zou de aanleiding zijn voor de reeks autobranden.

Onbetrouwbare partij
De advocaat van Frans zet de kroongetuige echter weg als een onbetrouwbare partij. "Een manipulatief en doortrapt persoon", zegt hij over Willem. De Gelener zou in eigen belang hebben gehandeld toen hij een verklaring aflegde over zijn kameraad. Zo zou hij zelf strafvermindering krijgen door te verklaren. De advocaat van Frans pleit voor vrijspraak voor zijn cliënt.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen