Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: twee jaar cel voor scooterdief uit Maastricht

Geplaatst opdinsdag 18 november 2014 - 6:56

Justitie heeft maandag twee jaar cel geëist tegen de 24-jarige Marianus S. uit Maastricht. Hij wordt verdacht van poging tot diefstal, bedreiging en poging tot doodslag.

De op Curaçao geboren Maastrichtenaar zou op 20 november vorig jaar een scooter hebben willen stelen uit de fietsenstalling van het Arcus College in Heerlen. Justitie wil hem twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, achter de tralies.

Mes uit zijn auto
Toen de eigenaar van de scooter, in het bijzijn van twee medescholieren, bij hem verhaal kwam halen deelde S. een klap uit, haalde een mes uit zijn auto en achtervolgde de jongeren toen die zich na het zien van het wapen uit de voeten maakten. Ook toen één van de scholieren op de grond viel zou hij nog met het mes gezwaaid hebben.

Riem
S. zou daarop, terwijl de jongeren de school binnen vluchtten, terug zijn gegaan naar zijn auto om zijn mes om te ruilen voor een riem. Met die stevig om zijn hand geknoopt volgde hij de leerlingen witheet de school in om ze onder de ogen van de conciërge met de dood te bedreigen.

Juridische strijd
Tijdens de zitting bij de rechtbank in Maastricht rees maandag het vermoeden dat zowel de verdachte als de slachtoffers bepaalde elementen aan hun relaas hebben toegevoegd om zelf beter uit de juridische strijd te komen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scooterdieven aangehouden in Heerlen
Jonge scooterdief na worsteling in Aken opgepakt
Scooterdief verzet zich tijdens arrestatie in Meerssen
Legionella zwemt in Arcus College
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen