Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: tbs voor steekpartij waardoor Thijs H. ontsnapte

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 18:57

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag voor de rechtbank in Maastricht tbs met voorwaarden geëist tegen de 51-jarige verdachte van een steekpartij bij ggz-instituut Mondriaan in Maastricht.

In het tumult rond deze steekpartij op 8 mei 2019 wist drievoudig moordverdachte Thijs H. uit Mondriaan weg te glippen. Door de steekpartij raakten vijf mensen gewond. De verdachte, Arnold S., weet zich van de steekpartij naar eigen zeggen niets meer te herinneren.

Ontoerekeningsvatbaar
Uit rapporten van een psycholoog en een psychiater bleek dat de Duitser Arnold S. tijdens de steekpartij ontoerekeningsvatbaar was. Zij adviseren tbs met voorwaarden. Volgens zijn advocate Mieke Hissel had de man, gehuwd en vader van twee zonen, een psychose.

Lees ook: Verdachte steekpartij Mondriaan bedreigde ook drie mensen

Weglopen
De zaak trok landelijk aandacht omdat drievoudig moordverdachte Thijs H. van de consternatie rond de steekpartij gebruikmaakte door uit de instelling weg te lopen.

Drie moorden
Thijs H. heeft bekend begin mei 2019 drie moorden te hebben gepleegd. Vlak na deze moorden brachten zijn ouders hem naar Mondriaan, maar tijdens de steekpartij door Arnold S. wist hij te ontkomen. Na een klopjacht kon hij worden gearresteerd.

Lees hier alles over de zaak Thijs H.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen