Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: tbs voor Landgraafse stalker Dione de Graaff

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 18:26

Een 52-jarige man uit Landgraaf die tv-presentatrice Dione de Graaff stalkte, moet tbs met dwangverpleging krijgen omdat hij lijdt aan een waanstoornis.

Dat vindt het Openbaar Ministerie, bleek vrijdag voor de rechtbank in Lelystad.

124 e-mails
Fredericus P. stuurde De Graaff sinds april 2013 precies 124 e-mails omdat hij ervan overtuigd was dat zij een relatie hadden. Op 5 juli vorig jaar stuurde hij zelfs 28 berichten op één dag. Die dag deed De Graaff ook aangifte tegen hem, omdat hij haar in een van de mails bedreigde.

Liefdesbrieven
De man stuurde ook mails en liefdesbrieven aan de verslaggeefster van een dagblad. Hij zag kans om daar nog mee door te gaan toen hij al was aangehouden en in het huis van bewaring zat. Sindsdien is zijn post onderschept.

Signalen
P. was ervan overtuigd dat de verslaggeefster zijn berichten via haar 'oortje' ontving. Dione de Graaff zou hem via de tv signalen en boodschappen hebben gestuurd. Hij reed verschillende keren naar het Mediapark in Hilversum om De Graaff te ontmoeten.

Gevaarlijk
Deskundigen denken dat de man niet van plan is om op te houden met stalken. Zijn waanvoorstellingen breiden zich uit naar andere mensen en de kans bestaat dat hij gevaarlijk wordt. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie tbs met dwangverpleging moeten krijgen om hemzelf en anderen te beschermen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtszaak stalker Dione de Graaff aangehouden
ANP
Dione de Graaff: 'Ik zie Dumoulin wel winnen in Rio'
Dione de Graaff negeerde stalker uit Landgraaf
Tbs voor Landgraafse stalker Dione de Graaff
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen